Лецитин в харчовій промисловості використовується з метою зменшення в’язкості продукту, а також через його антиоксидантні властивості. Лецитин дуже цінна для нашого організму жироподібна речовина, що є основою всіх біологічних мембран.

Тому він повинен бути повноцінно представлений в нашому щоденному раціоні харчування.

В організмі людини основна локалізація його депонування — печінка, яка на половину складається з лецитину. Мозок складається на третину, а нервова система на 17% з лецитину.

Лецитин — це своєрідний будівельний матеріал для відновлення і ремонту клітин.

Він захищає клітини печінки від ушкоджень токсинами, що дуже важливо при жировому гепатозі, зловживанні алкоголем, інтенсивній фармтерапії. Лецитин покращує якість жовчі, запобігаючи каменеутворенню.

Він покращує пам’ять, важливий для інтенсивної розумової діяльності.

Врівноважує роботу фракцій холестерину, відновлює пошкоджений епітелій судин, розпушує холестеринові бляшки, запобігає розвитку атеросклерозу і, відповідно, інфаркту міокарда, інсульту.

Лецитин становить третину маси сперматозоїдів, обумовлюючи їх рухливість.

Лецитин бере участь у розщепленні жирів і засвоєнні білків, що добре для тих, хто стежить за своєю фігурою.